Slagerij Van Hunnik introduceert 'Hybridevlees'

BARNEVELD - In deze tijd waar regelmatig wordt opgeroepen om eens wat minder vlees te consumeren, heeft Slagerij Van Hunnik een wel heel apart product opgenomen in het assortiment: Hybrydevlees. Het gaat hierbij om een gegaarde gehaktbal en hamburger waaraan 30% champignons zijn toegevoegd. Hiermee kan de consument een verschuiving naar een gezondere, plantaardigere voeding realiseren zonder af te moeten zien van een lekker stukje vlees.

Een zorgvuldige ontwikkeling van deze hybride producten heeft er toe geleid dat deze een 100% vleessmaak hebben en qua textuur en uiterlijk identiek zijn aan ‘normale’ vleesproducten. De combinatie tussen het kwaliteitsrundvlees en champignons geeft een sappige en stevige bite.

Het grote voordeel voor de consument is dat deze hierdoor dezelfde smaakbeleving krijgt, maar tevens profiteert van betere voedingswaarden.
Zo bevat een hybride gehaktbal in vergelijking met de ‘normale’ variant , maar liefst 31 procent minder calorieën en 40 procent minder verzadigde vetten. De hamburger bevat 22 procent minder calorieën en 18 procent minder verzadigde vetten. Beide producten bevatten bovendien aanzienlijk meer vezels en minder zout dan de normale vleesvarianten.

Harrie van Hunnik: “Je bent met deze producten flexitariër zonder dat je het in de gaten hoeft te houden. In een periode van zeven dagen eet je in feite twee dagen vleesloos. Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het behoud van onze aarde als dat even mogelijk is. Ook
dat is een groot voordeel van deze producten. Er wordt gewoon minder vlees in verwerkt dus is het ook minder belastend voor het milieu.”

Sowieso werkt Van Hunnik uitsluitend met Nederlands vlees. “Wij halen het rundvlees uit de Betuwe, het varkensvlees komt uit Barneveld en uit Nijkerk komt onze kip. Dus geen Argentijns rundvlees wat door het vervoer naar Nederland extra vervuiling realiseert. Ik wil graag dat mijn kleinkinderen in een schonere wereld kunnen opgroeien. Hiermee hoop ik een stapje in de goede richting te hebben gezet”, besluit Van Hunnik. Ter introductie is zowel de gehaktbal als de hamburger van 25 t/m 30 maart verkrijgbaar voor slechts 1 euro per stuk.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.